Simpeleellä poksimassa

Lauantaina 21.8.2021 Naaranlahdesta lähetettiin kolmen joukkueen delegaatti huoltojoukkoineen vastaamaan Simpeleen Vesan kilpailukutsuun. Simpeleen keskustassa Kivijärven toimintakeskuksen kentällä järjestettyyn duppeliturnaukseen osallistui yhteensä toistakymmentä joukkuetta.

Mies- ja sekajoukkueille tarkoitettuun pääsarjaan osallistui NaPalta kaksi joukkuetta ja naisten sarjaan yksi. Naisten joukkue NaPa HR niitti menestystä välittömästi ja pokkasi mukaansa sarjan mestaruuden miesten sarjan sijoitusten jäädessä melko vaatimattomiksi. NaPa TT oli kymmenes ja NaPa PV yhdestoista.

Kymmeneen petankkikenttään jaettu urheilukenttä tarjosi loistavan ja tasaisen pelialustan. Petankin taso Simpeleellä on erittäin kova. Ympärivuotisen harjoittelun tulokset näkyivät heittovarmuudessa ja pelitaktiikoissa. NaPan on syytä aloittaa edustuspelaajiensa tehotreenaaminen mikäli meinaamme näissä urheilujuhlissa pärjätä. Onpa NPGP:n kiertopalkintokin vielä Simpeleellä.

Toisaalta Naaranlahdessa olemme tottuneet hieman rennompaan kyläjuhlatunnelmaan. Meille petankissa voittaminen on toissijaista vaikkakin tavoiteltavaa. Tärkeintä on kunnia, yhdessä pelaaminen ja jalo urheiluhenki. Itse urheilu on meille pikemminkin aktiviteetin tarjoama terveellinen lisuke.

Keskustelua käytiin myös erillisten miesten ja naisten sarjojen tarpeellisuudesta. Petankissa eri sukupuolten väliset fyysiset erot tuskin tarjoavat minkäänlaista pelietua.

Kaikenkaikkiaan hieno päivä oli Simpeleellä! Kahvio ravitsi osallistujia ja tarkkuusheitto toi mukavaa lisätoimintaa pelien lomaan. Sadekaan ei kovimpia pelaajia haitannut. Keep it Simpele!

NaPa sponssasi joukkeidemme osallistumismaksut. Olkoot tämä kannustuksena kaikille NaPan jäsenille hakea avustuksia kaikenlaisiin urheiluhankkeisiin.